De boeren in de (Noord-Oost)polder maken hun eigen moderne kunst op hun land met de teelt van bloembollen.

In het voorjaar is het een attractie voor veel mensen. Ook wij nemen zo nu en dan een kijkje. 

Lees verder

Schattige lammetjes in het Dwingelderveld: lente!

Het komende voorjaar springt het meest in het oog door de schattige lammetjes die beurtelings dartelen door de hei en dan heerlijk op een droog plekje een tukje doen onder het wakend oog van moe. 

Lees verder

In het voorjaar is het heerlijk  om de natuur in al zijn weelderigheid te zien ontluiken

bij voorbeeld in het arboretum (bomentuin) Poortbulten bij De Lutte in Twente, en in het pinetum (naaldbomen-en coniferentuin) Ter Borgh bij Anloo, in het stroomdal van de Drentse Aa. 

Lees verder

Langs de Vam-sloot gaan de orchideeën bloeien,

en de sleutelbloemen, schapen lammeren in velden geel van de paardenbloemen, en bij huis komen de jonge kool- en pimpelmezen uit de nestkastjes rollen en de jonge mussen uit de klimop. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

Lees verder

De Reest stroomt langs de grens tussen Drenthe en Overijssel.

Tussen Zuidwolde, Balkbrug en De Wijk en Meppel ligt een prachtig gebied langs dit kronkelende riviertje. Bij het huis Dickninge bij De Wijk is het bijzonder fraai, vooral als daar in het voorjaar de holwortel bloeit. Eén tapijt van paarse en witte bloemen. Daarvóór waren de sneeuwklokjes er al. En meer van die stinsenplanten, want ook de witte bosanemoon is hier goed vertegenwoordigd. 

Lees verder

Doosje is een gehucht van niks tussen Meppel en Wanneperveen.

Er zijn daar midden in het natuurpark De Wieden een paar wandelpaden die door interessante natuur voeren.  We wandelen er graag. In het voorjaar zien we onder andere jonge ganzen met hun ouders, wandelen we vlak langs een nest broedende knobbelzwanen en is er een weelde aan bloeiende planten. Reeën zijn er ook. En het is een van de weinige plekken die wij kennen waar je nog gagel kunt zien bloeien.

Lees verder
naar boven